Groet, prachtig aan de kust

Groet ligt in de luwte van het iets drukkere Schoorl en Bergen, Groet is een rustig dorp aan de voet van het uitgestrekte duingebied de Schoorlse Duinen. Het dorp heeft alle dagelijkse voorzieningen zoals een supermarkt, bakker, fietsverhuur en heerlijk eten in één van de restaurants. Groet ligt op de grens van duin en polder. Vanuit het vakantiehuis loopt of fietst u direct het prachtige duingebied in of de polder. Met de fiets bent u binnen 10 minuten op het strand. Lopend door het mooie duingebied staat u binnen 20 minuten aan zee. Kortom alles wat de Nederlandse natuur te bieden heeft vindt u in het prachtige Groet

 

In de omgeving van Groet zijn er uiteenlopende mogelijkheden om van uw vakantie actief of ontspannen te genieten.

 Wandelen, fietsen en paardrijden

Na ongeveera 100 meter lopen vanaf uw vakantiehuis staat u midden in het Nationaal Park de ‘Schoorlse duinen’. De ‘Schoorlse duinen’ is het breedste natuurgebied langs de Nederlandse kust. U vindt hier veel mooie gemarkeerde wandel-, ruiter- en fietsroutes. De fietsroutes maken deel uit van het landelijke "knooppuntensysteem".

Natuurgebieden
Vanuit Groet zijn meerdere natuurgebieden makkelijk te bereiken.
Onder andere "Het Zwanenwater", "Harger- en Pettemerpolder" en natuurlijk het "Noordhollands Duinreservaat".

Strand en watersport
De stranden "Hargen aan Zee" en "Camperduin" liggen op rond 1,5 km loopafstand van. Met een kleine omweg zijn de stranden ook met de auto bereikbaar.
Enkele kilometers verder vindt u ook de stranden van Bergen aan Zee en Schoorl.

Steden en dorpen
In Groet vindt u enkele winkels en restaurants en een cafetaria.
Drie kilometer verder bent u in Schoorl. Een dorp met een gezellig winkelcentrum, restaurants, een klimduin en het autovrije strand bij Schoorl aan Zee.
De bekende plaatsen Bergen en Bergen aan Zee, Egmond en  Alkmaar met zijn historische binnenstad en groot winkel- en horeca-aanbod zijn zowel met de auto als op de fiets goed te bereiken. Hoorn en ook Enkhuizen met het Zuiderzeemuseum zijn goed met de auto te bereiken Ook een bezoek aan de Randstad met o.a. de steden Amsterdam en Haarlem is de moeite waard.

Contact

Heereweg 216
1873 GD Groet
Nederland

E-mail: info@le-clochard.nl
Telefoonnummer: +316 53 33 70 09

Contact opnemen
sluiten

Menu